Friday, November 09, 2007

Älskade kylskåp


I helgen gick vårt kylskåp sönder. Först blev det helt opålitligt och temperaturen växlade mellan 0-14 grader. Grädden frös, tinade upp, frös igen osv. Till slut blev det inte kallt alls utan vårt kylskåp blev ett värmeskåp eller snarare ett skafferi.

F ringde reparatören tidigt på måndag morgon för att de skulle hinna komma samma dag, vilket vi trodde var möjligt. Efter en stunds tjatande skulle reparatören komma på torsdag. Torsdag, det kändes som oceaner av tid tills dess. Vi hängde ut den mat som inte var otjänlig i en plastkasse utanför fönstret. Ganska snabbt kom en mutant talgoxe, den var minst dubbelt så stor som en vanlig talgoxe, och satte sig på vår påse. I det här läget skulle vissa personer ta fram sin kamera och filma hur den idoga lilla fågeln försökte hacka sig in till vår mat. Det är sådana bidrag som skickas in till "Mitt i naturen". Jag tyckte att det fick vara nog och skrämde bort den bevingade vännen istället.

Till slut kom den efterlängtade torsdagen och kylskåpet var tömt och vi väntade på reparatören som kom, men han gick lika snabbt. Det visade sig att vi har skåp ovanför kylen och mellan dem sitter en list. Den listen måste tas bort för att reparatören ska få dra fram kylskåpet. Han fick inte hjälpa till att ta bort listen så det måste vi göra och eftersom det skulle ta tid så måste han gå. Jag stod och gapade som en guldfisk och muttrade något om konserver samtidigt som jag hade Vera på armen. Det gjorde att han föll till föga och lovade komma tilbaka. Nu är kylskåpet fixat och jag går in och lyssnar på dess hemtrevliga brummande.
Det bästa med att ha ett fungerande kylskåp är att Vera kan få hemlagad mat för hu vad hon har spottat åt sin burkmat denna vecka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home