Monday, January 29, 2007

Könsroller


I går slank vi in på Burger King för att ta en hamburgare till lunch. Klockan var tolv och det var bara barnfamiljer och en förvirrad tonåring där. På väggen satt en affisch med reklam för deras Kids meal och det visade sig att det fanns dockor eller bilar. Naturligtvis hade de tänkt att flickor vill ha dockor att leka och identifiera sig med och pojkar de vill ha tuffa bilar. När ett par beställde Kids meal i kassan så frågade de om det var till en pojke eller flicka. De hade inte ens mage att fråga om hon/han ville ha en bil eller docka eftersom svaret var så självklart.
Jag har läst att Johanna Westman, som har gjort kokböcker för barn, har tagit sina barn till McDonalds men då har de fått en vanlig hamburgare. Hon tycker inte att leksaker och mat hör ihop. Jag håller med henne och speciellt när det gäller leksaker som förstärker föråldrade könsroller.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Leksaker som förstärker föråldrade könsroller... ja det är helt för jävligt! Mitt liv fylls också av att reagera på såna här superduper-viktiga saker för att människor inte ska dö av svält.

12:36 AM  

Post a Comment

<< Home