Monday, September 11, 2006

PASSA PÅ!

En av de allra tråkigaste kommentarerna man får som blivande förälder är "Passa på!". Jag och min sambo har tappat räkningen på hur många gånger vi har fått höra den. Det gäller det mesta: "Passa på att ät och prata med varandra", "Passa på att gå på bio", "Passa på att sova", "Passa på att borsta tänderna". Det är klart att livet kommer att förändras när bebisen kommer, men ska man gå efter alla förmaningar så kommer vi vara oduschade, lida av sömnbrist, aldrig gå på en restaurang el bio de närmaste 18 åren. Tänk om man skulle säga samma sak till de som ska bli sambos. "Passa på och ät konserver ur burk, passa på att sov på morgnarna, du vet inte vilken dygnsrytm din partner har. Passa på och ha det lugnt och skönt!".
Är det inte dessutom så att man får en massa positivt ut av att vara förälder? Men det är väl bäst att "PASSA PÅ" innnan livet förändras.

3 Comments:

Blogger Herr Bergström said...

Ska vi gå på bio?

5:56 PM  
Blogger Conan said...

Ouch! Jag är ju en av de där förnumstiga som du skriver om... Jag får PASSA PÅ att här och nu lova att tagga ner på de goda råden. :-)

12:52 PM  
Blogger Mamma Mia said...

Äsch vi har verkligen inte upplevt det som att någon speciell har sagt "passa på", det är bara sammantaget en väldigt vanlig kommmentar. När vi var ute och käkade sist skrek en nästan obekant kvinnna "Passa på" tex.

3:14 PM  

Post a Comment

<< Home