Wednesday, February 18, 2009

Uppdatering


Tiden går och inte blir det några blogginlägg, men nu har jag äntligen satt mig framför datorn för att sammanfatta vad som har hänt på sistone.
Elsa har under de här 2 månaderna växt sig stor och frodig. Hon väger nu knappt 6 kilo. Jag trodde inte mina ögon när vi var på Bvc förra veckan och hon hade gått upp ett halvt kilo på en vecka. Hon ler och gurglar och tycker att babygymmet är hur kul som helst. Tyvärr har hon varit sjuk, först åkte hon på en förkylning och efter det fick hon RS-virus. Vera tog med det hem från dagis och både hon och jag var småförkylda. När Elsa fick det blev det mycket tuffare. Hon hade massor med slem, en torr hackig hosta och svårt att andas. När hon blev slö och inte ville amma åkte vi in till sjukhuset där hon blev inlagd. I fyra dagar var vi där och det var en jobbig tid. Vi är mycket glada att hon tillfrisknade snabbt och nu är hon lika pigg som vanligt.

Vera pratar mer och mer, både tokiga saker och helt korrekta ord. Vissa missförstånd är så grova att jag inte vågar skriva ner dem här för då hittar väl någon pervers galning som surfar på snuskiga ord hit.
En sak som hon har lärt sig som jag inte riktigt vet när den skedde är att hon kan hoppa. Hon har länge gillat att hoppa men nu lyfter hon från marken. Tidigare har hon försökt men det har mest blivit en knäböjning. Jag har dock ingen aning om hur länge hon har kunnat det, jag har bara plötsligt noterat detta.
Julen var rolig med tomte och "pakepeten", fast hon var inte så intresserad av innehållet. Rita är roligt, fast hon vill gärna att jag ska rita Teletubbies åt henne. Nu har jag gjort det så många gånger att jag kan rita dem upp och ner.
Vera gillar också att läsa böcker och hon har memorerat de flesta böcker utantill. Det är väldigt roligt när hon har högläsning av Elsa Beskows "Sagan om den lilla, lilla gumman". Då läser hon med dramatik om hur guman sa "Schas katta å katten skogs aldi mer hem ijen ".
Det har förstås hänt mycket mer men det får räcka för nu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home