Sunday, August 31, 2008

En till!

Vi ska ha ett till barn, har jag nämnt det? Näe fy skäms vad vår lilla bulle i ugnen får lite uppmärksamhet. Veras tillkomst annonserades med pukor och trumpeter nu glömmer vi liksom bort att vi väntar en till liten. Men det är lika fantastiskt och det är ett lika efterlängtat barn, det finns bara inte lika mycket tid att tänka på hur det ska bli eftersom det är full rulle med Vera. Hennes lillgamla kusin kommenterade att hon kommer bli "en liten storasyster."

Dagis

Dagis, en ny era i Vera liv har påbörjats. Veckan som har gått har varit bra, lite mammig, lite arg på andra barn som inte håller avstånd i rutschkanan, ganska sur att hon inte får vara ute på gården. Än så länge har Vera inte varit själv på dagis, det blir först denna vecka. Fast ibland känns det ju som att inskolningen är mer för föräldrarna som oroliga höns kacklar om hur det ska gå. När jag nojar som mest försöker jag sätta det i proportion till omvärlden och då känns det inte så farligt längre.

Thursday, August 14, 2008

Förvirring

Igår skulle jag köpa en köttbit som jag skulle helsteka i ugnen. Jag minns att jag stod på Konsum och höll i en bit som vägde 7-800 g. När jag väl kom hem så upptäckte jag att jag hade en bit som vägde 1,3 kg. Jag försökte komma i håg vad som hade hänt egentligen. Jag mindes att Vera hade skrikit och fått omdömet "Vad bra hon är på att skrika" i kassan. Men varför reagerade jag på Veras skrik med att lägga tillbaka köttet och ta en bit som vägde ett halvt kilo till? Mycket mystiskt. Vera är kanske i maskopi med köttdisken på Konsum.

Wednesday, August 13, 2008

Entrapment

Ibland när Vera inte vill somna gör jag det alla sömnböcker säger att man inte ska göra, jag försöker smyga mig ur rummet. Då brukar jag tänka på Catherine Zeta-Jones i Entrapment. Inte att jag på något sätt vill påstå att jag är lika snygg och lika fit som hon men vi har ett lika tufft motstånd. Zeta-Jones karaktär ska ta sig fram i ett rum fyllt med laserstrålar som liknar en spindelväv. Jag ska ta mig ut ur ett rum med knarrande golvplankor, rostiga leder och en motståndare med superhörsel och superkänsel. Två - tre steg på väg ut står jag lite för länge barfota på trägolvet ett tydligt ljud hörs när jag lyfter på foten och vips så sticks ett fjunigt huvud upp. Det blir minst en kvarts backning för varje misslyckat tillfälle. Fast jag får mycket övning.

Wednesday, August 06, 2008

En meterolog ibland oss


Vera har sagt sin första två-ords mening. Den löd: "Det regnar". Vilket var ett helt korrekt iakttagande. Vi väntar med spänning på nästa prognos.