Monday, April 21, 2008

Vattkopp

I söndags dök det upp en prick på Veras mage. Vi stirrade och stirrade på pricken. Är den en vattkoppa eller inte var den stora frågan? Inkubationstiden stämde men tusen vad pricken var svag. Sen glömde jag bort den hela tiden, bjöd på kaffe och glömde att mitt barn hade vattkoppor eller vattkoppa. Fick säga "Oj jag glömde att Vera har vattkoppor. Har ni haft det?". Då känner man sig som en dålig mor som inte ens kan minnas en sådan enkel sak.
Men koppan blev kopppor och nu är det inget snack om saken, Vera har haft vattkoppor med råge.

Reklamation

Nu när jag är hemma på heltid igen så kan man tro att det är lata dagar som gäller men icke. Vårt hem är nämligen fullt med halvtrasig saker som ska reklameras. Jag kommer därför ikläda mig rollen som reklamationskvinnan. Varje dag kan jag ta kontakt med en affär eller ett företag och sticka deras undermåliga produkt under deras näsa.

Två saker är redan avklarade. En väckarklocka från Grandpa fick jag inte reklamera en gång, utan två. Det första exet funkade inte alls. Det byttes ut mot en annat som inte höll tiden och dessutom ställde jag larmet på 9.00 och det ändrade sig till kl 15.00. Personalen på Grandpa var i alla fall mycket trevliga och knotade inte alls vilket ofta är vanligt eftersom man misstänks för att åsamkat defekten på eget bevåg.
Nummer två på listan var Veras P.op-jacka med trasig dragkedja. F fixade så de lämnade jackan till en skräddare, även där var det inga problem. Ja det var bara toppen på isberget för nu återstår:

Vattenkokaren från OBH Nordica. Snett lock vilket gör att man bränner sig på ångorna.

Tripptrapp-stolen där färgen sprack första gången jag torkade av den med fuktig trasa.

Stekpanan från Hackman där beläggningen lossade från en stor del av ytan fast vi behandlar den med silkesvantar och bara handdiskar den.

Bugaboo-vagnen som alltid har lutat framåt, vi fick nytt chassi men problemet är värre än någonsin. Vera kan aldrig ligga i liggläge.

Det finns alltså att göra. Jag har länge misstänkt att vi har otur och bara får måndagsexemplar men nu börjar jag undra om det är en allmän konspiration. Kvalitet är inte vad den brukade vara? Eller vad tror ni?