Tuesday, August 28, 2007

Höstdepp

Jag har blivit lite deprimerad över att hösten är i antåg och allt är Damernas världs fel! Jag har sett fram emot hösten, att jag ska få vara hemma med Vera ett tag till, men ett tidningsuppslag fick mig att bli moloken. Under rubriken "30 tips för en härligare höst" så såg jag rubriken "Skratta dig frisk!". Finns det någon som har hakat på skratt-tåget? Har ni någon deppig dag bra börjat skratta ifrån magen för att känna hur härligt glad ni blir? Den enda jag känner som kan hålla på med låtsas-skratt är Vera men hon är ju 10 månader.
Andra rubriker som fanns med var "Släng ut vågen!", "Bukandas!" "Rensa kroppen inifrån!". Jag ville inte ens läsa vad som stod där eftersom jag tänkte på kompisar som har varit på yogaläger och rensat tarmarna tillsammans.
Vad som gjorde mig deprimerad var att jag förstod att det måste finnas en anledning att skriva dessa floskler. Mörkret kommer redan på eftermiddagen, ingen orkar umgås, det är kallt. Suck! Vilken motsatt effekt en tidningsartikel kan ha.

Sunday, August 19, 2007

Korv byggde denna vackra kropp


Veras matvägran verkar ju aldrig ta slut i alla fall går den i vågor. För några veckor sedan ratade hon barnmat och ville bara äta vår mat och det gick ju bra. Efter det vägrade hon att äta den och gick tillbaka till barnmaten som hon högst åt någon tugga av. Två saker har Vera ätit under hela tiden, välling och korv. Det första skulle hon gärna livnära sig på enbart om hon bara fick. Varmkorv har visat sig vara en räddare i nöden och flera gånger har vi fått gå till korvkiosken för att få i henne något. Vi har besökt flera olika korvkiosker för att maskera vår dåliga mathållning. Här om dagen satt vi vid Mariatorget på Hornsgatan och Vera hade fått sin korv. Då insåg vi att Vera äter bäst om hon får sitta och titta på bilarna och tugga på en egen korv, en tillvaro med avgaser och slakteriavfall. Det är inte de hemlagade måltiderna i lugn och ro jag hade tänkt mig.
Hoppas det lossnar snart igen för annars måste jag mörka detta korvintag när vi besöker BVC nästa gång.

Sommarreferat





Nu är nästan sommaren över för det har börjat smyga sig in några kalla höstvindar de senaste dagarna.
Sommaren har varit fin, lite kall men bra. Vi har kuskat fram och tillbaka, först till Skåne och sedan några turer till Hälsingland.
Det har hänt massor i Veras liv. Hon har ätit sand för första gången, hon har badat i plaskdammar med andra barn. Hon har fått fyra tänder, alla i underkäken. Hennes farfar som forskar på älgar utropade "Precis som älgen!". Vi får hoppas att alla liknelser mellan Vera och skogens konung stannar där.
Vera har lärt sig att krypa och reser sig med stöd. Hon är så stolt när hon står upp och blir så arg när hon dimper ner på ändan.
En otippad sak som har hänt är att Vera gillar att sparka fotboll. Kan det vara så att det finns en slumrande fotbollsgen som hoppar över minst en generation?