Tuesday, June 26, 2007

En eftermiddag i solen


Ibland svänger tillvaron så fort, vi hade en riktigt skön dag med sovmorgon. På eftermiddagen gick vi till Mariatorget och tittade på fontänen och på en hund som badade. Sen gungade vi i sedvanlig ordning. Efter det la vi oss på en filt och njöt av livet, solen sken och allt var frid och fröjd. Sen började orosmolnen torna upp sig. Vera åt upp lite av gräsmattan. Jag försökte att inte oroa mig med tanke på att J åt en fimp och då sa de på giftcentralen att man måste äta ett paket i fall det ska bli riktigt farligt. Så i jämförelse med cigaretter framstod inte gräset så farligt men till slut lockade det så mycket att vi blev tvugna att avbryta vårt lata liv. Det var ändå dags att gå och handla. När jag skulle sätta Vera i vagnen så blev hon jättearg och spände sig som en pinne och gallskrek. Till sist får jag fast Vera i vagnen och ska samtidigt vika ihop filten så den blir till ett paket. Då börjar det från ingenstans att blåsa. Snacka om stressigt, vika en filt som blåser omkring samtidigt som Vera skriker som en stucken gris och alla tittar på oss. När jag hade fått ihop allt så gick vi förbi en tant som tittade länge på oss. Jag vet inte om det var medkänsla eller med irritation i blicken.

Wednesday, June 20, 2007

Kusiner

Vi har varit på landet där Vera har träffat sina kusiner, det är alltid roligt fast ganska intensivt. Den lilla kusinen som är 2,5 år är busig och fåordig. Hon älskar Vera passionerat, pussar henne och ropar "Vära". Den stora kusinen som snart är 6 år är lite mer försiktig men istället mycket verbal. När vi träffades så sa han "Det måste vara en stor dag för Vera eftersom hon ska få träffa sina kusiner." Fast det roligaste var nog när vi sågs i påskas och han förklarade att "Sedan Vera föddes betyder inte syrran lika mycket för mig lägre."

Tuesday, June 05, 2007

Lattemammor

Jag blir mer och mer irriterad på att man i tidningar skriver om dagens mammor som "lattemammor". Ofta höjs ett varnande finger att dessa mammor överstimulerar sina barn med alltför många aktiviteter. I en artikel målade man upp en bild av mammor som först gick på babysim sen tog en lunch ute och efter det gick på barnvagnsbio med sin bebeis. Det tycker jag också låter mycket och jag tror inte att den bilden är sann. Vem orkar göra så mycket på en dag? Men ska man måla fan på väggen så ska man väl ta i lite. Om dagens mammor gör för mycket så undrar jag vilka ideal de som skriver om lattemammor eftersträvar. Är det hunsade barn som inte får någon uppmärksamhet eller det gamla bondesamhällets liv där barnen fick följa med föräldrarna i sitt arbete? Lagom är förstås bäst men jag efterlyser en mer nyanserad bild där man framhåller allt positivt dagens barn får uppleva.

Barnvakt


Nu har vi haft barnvakt en kväll och Vera har fått lägga sig utan oss. Det hela gick jättebra så alla mina timmar av oro och vånda var helt åt skogen.
Receptet för vår lyckade barnvaktsväll bestod av
ett snällt barn, dito morföräldrar, Baby Einstein, banan, bli buren, pulvermos, babygym, välling, skön säng.
Men vem vet nästa gång går det kanske jättedåligt så det är väl bäst att jag börjar oroa mig för det.